Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
Szukaj
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Tatar z dorsza

Jeżeli jedzenie surowego mięsa jeszcze do Was nie przemówiło, to koniecznie musicie to spróbować.

Potraktowanie mięsa kwasem jest jak gotowanie na zimno.

Dzięki temu białko częściowo się ścina a nasz żołądek łatwiej to przetrawi



Co potrzebujemy:

100g filetu z dorsza

3 łyżki soku z cytryny

Łyżka posiekanego szczypiorku, cebuli, ogórka kiszonego,

Łyżka oleju

sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Filet kroimy jak najdrobniej.

Polewamy sokiem z cytryny i odkładamy na 10 minut.

Do sitka przekładamy rybę z sokiem.

Rybę mieszam z posiekanym szczypiorkiem, cebulą, ogórkiem oraz łyżka oleju.

Posypujemy solą, pieprzem i gotowe


 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now