Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

SYPANA SZARLOTKA 

Zapach pieczonych jabłek i masła unosi się w całym domu❤



Składniki: -1 szklanka mąki pszennej -1 szklanka kaszy manny -3/4 szklanki drobnego cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -płaska łyżeczka cynamonu -około 1kg jabłek najlepiej kwaśnych - kostka masła (-cukier puder do dekoracji lub lody wanilinowe) Sposób przygotowania: W misce mieszamy wszystkie sypkie składniki. Do drugiej miski trzemy umyte oraz obrane jabłka na grubych oczkach. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód dajemy warstwę sypką, następnie warstwę jabłek i tak do końca. Na wierzch ścieramy kostkę zimnego masła. Wkładamy do piekarnika na mniej więcej godzinę w temperaturze 180°C góra-dół.




 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now