Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
Szukaj
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Placuszki z serka wiejskiego

Aktualizacja: mar 31

Są delikatne w smaku, nie ociekają tłuszczem i nie smakują proszkiem do pieczenia.

Smakują świetnie na ciepło, jak i na zimno dlatego są idealne na drugie śniadanie na uczelnie.






Składniki: -1 serek wiejski wraz z śmietanką ok.200g

-1/2 łyżeczki oleju

-1 łyżka cukru lub ksylitolu

-3 łyżki mąki

-1 jajko

-owoce (u mnie kiwi, banan i figa)

-miód lub cukier puder do posypania



Sposób przygotowania: Białko ubijamy z szczyptą soli i cukrem. Mieszamy łyżką żółtko, serek wiejski, olej i mąkę. Dodajemy ubite białko i mieszamy do połączenia się składników. Placuszki smażymy na rozgrzanej, suchej patelni z obu stron. Podajemy z owocami, miodem lub cukrem pudrem. Smacznego!

 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now