©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
Szukaj
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Ciasto Raffaello

Dziś przepis dla fanów kokosu



Składniki: 300g herbatników

1 kostka margaryny1 litr mleka 3,2%2 łyżeczki cukru wanilinowegook. 300g wiórków kokosowychpół szklanki cukru1 opakowanie budyniu waniliowegoSposób przygotowania: Do garnuszka wlewamy pół litra mleka i wsypujemy cukier, cukier wanilinowy oraz wiórki kokosowe. Całość podgrzewamy około 10 minut. W tym samym czasie przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy na gładko i dodajemy stopniowo po łyżce masy kokosowej oraz wystudzony budyń. Blaszkę lub (tak jak w moim przypadku) tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki i wykładamy ok. 1/3 masy. Krok powtarzamy aż do wyczerpania masy. Ciasto wkładamy na noc do lodówki.

Smaczego

Wasze komentarze to dla mnie wielka motywacja!

 
 

KONTAKT

Colorful Food
 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now