Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Do przepisu możemy również dodać jabłka 🌲❄⛄🍵



Składniki:

*2 łyżeczki cukru wanilinowego

*1 łyżeczka proszku do pieczenia

*5 jajek

*1/2 szklanki cukru

*300g mąki

*1/2 szklanki oleju

*1 łyżeczka sody oczyszczonej

*1 łyżeczka cynamonu

*starta skórka z pomarańczy

*ok. 3 garście bakalii (orzechy włoskie, migdały, rodzynki itp.)

dodatkowo: cukier puder


Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, olej i bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C na ok. 45 minut.

Jeżeli skorzystasz z moich przepisów oznacz mnie oraz dodaj hasztag #idzikwkuchni !

 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now