Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Burgery wołowe

Możemy podać z frytkami lub krążkami cebulowymi.


Składniki:

250 kg wołowinysól, pieprz, ostra paprykadwie bułki 2 plastry sera (cheddar)kilka plasterków kiszonego ogórka, paprykicienkie plasterki czerwonej cebuliketchup, musztarda, majonezsposób przygotowania: Zimne mięso mielimy w maszynce z sitkiem o grubych oczkach. Wsypujemy przyprawy i delikatnie formujemy. Smażymy na patelni grillowej. Plastry papryki oraz cebuli również wrzucamy na patelnie. Bułki możemy zrobić sami lub skorzystać z gotowych, jeżeli korzystamy z gotowych bułeczek to opiekamy je w tosterze lub na patelni. Do miseczki dajemy dwie łyżeczki ketchupu i po łyżeczce musztardy oraz majonezu. Bułki smarujemy wcześniej zrobionym sosem, kładziemy plaster papryki następnie grillowanego burgera przykrytego plastrem sera. Układamy resztę warzyw i przykrywamy drugą połówką bułki i lekko dociskamy. Smacznego.

 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now