Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
Szukaj
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Brownie z chilli i sosem malinowym

Aktualizacja: cze 4

Przepis na te brownie pochodzi z mojego najnowszego e-booka, którego możecie kupić poniżej👇🏽https://www.estante.pl/produkt/autor/oliwier-idzikowski/idzik-cookbook-28-moich-ulubionych-przepisow




Jeżeli jeszcze nie próbowaliście ciasta z chilli to koniecznie musicie spróbować.  Mocno czekoladowe z lekką nutą pikanterii i słodko kwaśnym malinowym sosem to połączenie, w którym można się zakochać.





Składniki:

*100g gorzkiej czekolada

*100g mlecznej czekolady

*300g masła

*jedna płaska łyżeczka chilli

*półtorej łyżki kakao gorzkiego

*150g mąki pszennej

*200g białego cukru

*szczypta soli

*cztery jajka

*mrożone maliny

*cukier Sposób przygotowania: Masło kroimy na kawałeczki i roztapiamy wraz z kawałkami czekolady. Od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką.  Uważamy aby się nie przerażać masy. Odstawiamy do ostygnięcia. W większym naczyniu miksujemy jajka, stopniowo dodając cukier. Wlewamy roztopiony tłuszcz z czekoladą i miksujemy na gładką masę. Wsypujemy kakao i chilli następnie dodajemy stopniowo przesianą mąkę i miksujemy na jednolitą masę. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180°. Sos przygotowujemy bezpośrednio przed podaniem. Maliny wrzucamy na patelnie, wsypujemy cukier. Doprowadzamy do zagotowania całości. Trzymamy na małym ogniu aż maliny puszczą sok i całość zacznie gęstnieć. Opcjonalnie możemy przetrzeć sos aby pozbyć się pestek.


 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now