Welcome on Idzik w kuchni

Oliwier Idzikowski

 
Szukaj
  • Oliwier IDZIK Idzikowski

Batoniki owsiane z miodem i pastą orzechową bez pieczenia

Batony pełne cennych wartości odżywczych.

Dostarczają nam dużo energii a nawet poprawiają humor!

Zdrowa przekąska po którą można sięgnąć w każdym momencie i bez wyrzutów sumienia.




Składniki:

* szklanka płatków owsianych

* pół szklanki pasty orzechowej 100% (lub masło orzechowe)

* pół szklanki miodu

* garść ulubionych orzechów

* garść ulubionych suszonych owoców (np. żurawina, rodzynki, biała morwa)

* pół szklanki nasion, pestek (np. nasiona chia, pestki dyni, prażoną słonecznik, sezam)



Sposób przygotowania:

W większej misce mieszamy płatki owsiane z ziarnami, pestkami, nasionami i wcześniej zalanymi wrzątkiem owocami.

W garnuszku podgrzewamy miód z pastą orzechową.

I wlewamy do miski z płatkami owsianymi, następnie mieszamy.

Jeżeli masa nie jest wystarczająco lepka dodajemy więcej miodu lub pasty orzechowej.

Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy drugim arkuszem i dociskamy.

Keksówkę wkładamy na całą noc do lodówki.

Rano kroimy ostrym nożem.

I gotowe!

1 komentarz
 
 

KONTAKT

Colorful Food
 

©2019 by idzik w kuchni. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now